Serious Games​

Welkom in de wereld van Serious Games, waar leren en plezier hand in hand gaan. Wat zijn Serious Games precies? Het zijn spellen die educatieve inhoud combineren met de spanning en uitdaging van traditionele spellen. Serious Games zijn dan ook meer dan alleen entertainment; ze zijn ontworpen om jouw kennis en vaardigheden op een interactieve manier te vergroten.

We bieden verschillende soorten serious games aan, waarbij elke spelvorm een unieke combinatie van entertainment en educatie biedt om u een nieuw onderwerp te leren.

De expeditie ​

In de spelvorm: “De Expeditie”, zullen uw werknemers een onderwerp onderzoeken door zes afgelegen eilanden te verkennen. Tijdens de expeditie zullen foto’s, audioclips, videoclips, tweets en nieuwsartikelen worden verzameld. Naast het verzamelen van verschillende soorten informatie, worden trends ook tot leven gebracht door middel van interactieve mini-games en simulaties. Op deze manier zullen uw werknemers niet alleen de verschillende concepten beter begrijpen, maar ook de inzichten verwerven die nodig zijn om ze in de dagelijkse context van hun werk te kunnen plaatsen.

De kennis die is verkregen uit de verzamelde informatie, mini-games en simulaties, zal worden geanalyseerd en daarna in een gedeeld conceptueel kader en radarbeeld worden gezet. Dit radarbeeld specificeert de fase van evolutie voor een specifieke trend en de impact van de trend op uw onderneming en haar klanten. Op deze manier zal aan het einde van de expeditie (dag) duidelijk zijn welke trends uw organisatie op de radar heeft, op de radar zou moeten hebben en welke trends u kunt verwaarlozen. Dit helpt uw organisatie om, op basis van deze trends, een nieuwe strategie te formuleren.

Step into the future​

In de spelvorm genaamd “Step into the Future” zullen uw medewerkers een diepgaande verkenning van een onderwerp ervaren door deel te nemen aan een boeiend bordspel. Deze unieke aanpak verweeft de tijdloze aantrekkingskracht van geliefde klassiekers zoals Ganzenbord, Monopoly en Levensweg met bewezen educatieve methoden om het gekozen onderwerp grondig te onderzoeken.

Het spelbord is bezaaid met vakjes die rijkelijk gevuld zijn met waardevolle kennis. Bij elke worp van de dobbelsteen onthult iedere zet nieuwe inzichten. Gezamenlijk onthullen deze vakjes een volledig panorama van het onderwerp, waarbij alle facetten belicht worden. En dat is nog niet alles: elk vakje presenteert tevens een intrigerende opdracht of uitdagende puzzel. Door deze stimulerende taken aan te gaan, gaan uw medewerkers verder dan oppervlakkig begrip. Ze zullen diepere perspectieven verwerven en waardevolle vaardigheden ontwikkelen waarmee ze direct kunnen reflecteren op hun dagelijkse werkzaamheden.

Escape Room​

Verleg de grenzen van leren met onze innovatieve educatieve escaperooms. Deze unieke ervaring combineert de opwinding van een traditionele escape room met de kracht van educatie. Betreed een meeslepende omgeving waar uw team niet alleen uitdagende puzzels en raadsels oplost, maar meteen leert over nieuwe onderwerpen. Werk samen met je team om complexe problemen op te lossen en kritisch denken te stimuleren. Ontdek feiten, ontrafel mysteries en vergroot je kennis, terwijl de klok tikt en de spanning stijgt. Met onze educatieve escaperooms wordt leren een avontuur dat je niet wilt missen.

Masterclass​

Zijn games niet helemaal uw ding en geeft u de voorkeur aan een masterclass waarin deskundige kennisoverdracht wordt afgewisseld met het maken van praktische opdrachten? Dan hoeft u zich absoluut geen zorgen te maken! Elk onderwerp dat verwerkt is in een van onze boeiende serious games kan ook worden omgezet in een meeslepende masterclass.