Cursus: Uitrol van beslissingen en bedrijfsregels

Cursus: Uitrol van beslissingen en bedrijfsregels

Tijdens deze cursus leert de cursist het proces van het transformeren van implementatie-onafhankelijke bedrijfsregels naar implementatie-afhankelijke bedrijfsregels.

Omschrijving

Gespecificeerde bedrijfsregels kunnen op verschillende manieren en in verschillende softwaresystemen worden geïmplementeerd. Om de implementatie te realiseren dienen de implementatie-onafhankelijke bedrijfsregels te worden getransformeerd naar implementatie-afhankelijke bedrijfsregels. Hoe gaat deze transformatie in zijn werk en welke (extra) informatie is benodigd om de transformatie succesvol te laten verlopen? In deze cursus wordt, aan de hand van verschillende systemen, een aantal transformaties in workshopvorm doorlopen.

Doelgroep(en)

De cursus is bestemd voor diegenen die een bijdrage leveren aan het specificeren van implementatie-onafhankelijke bedrijfsregels en/of implementatie-afhankelijke bedrijfsregels. Te denken valt aan de volgende rollen: Materiedeskundige, Bedrijfsregelanalist, Bedrijfsregelauteur, Business Consultant, Business Analist, Proces Ontwerper, Procesmodelleur en Informatie Analist.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus beschikt de cursist over: 1) de kennis van het verschil tussen implementatie-onafhankelijk en implementatie-afhankelijke bedrijfsregels, 2) de kennis van de verschillende type transformaties van implementatie-onafhankelijke naar implementatie-afhankelijke bedrijfsregels en 3) de vaardigheden om de hiervoor genoemde punten toe te passen.

Ingangseisen

Voor deze cursus zijn geen formele ingangseisen. Bij voorkeur beschikt u over HBO werk- en denkniveau. Daarnaast is kennis over de specificatie van bedrijfsregels vereist. Kennis over verschillende bedrijfsregelmanagementsystemen een pre.

Contactgegevens

Voor meer informatie over deze cursus of het boeken van de cursus: info@martijnzoet.com