Cursus: Evaluatie van beslissingen en bedrijfsregels

Cursus: Evaluatie van beslissingen en bedrijfsregels

Tijdens deze cursus leert de cursist een initieel ontwerp en een verbeterplan voor de processen gerelateerd aan het eliciteren, ontwerpen, specificeren, verifiëren, valideren, uitrollen, uitvoeren en beheren, op basis van de bedrijfsdoelstellingen op te stellen.

Omschrijving

Er zijn meerdere inrichtingen mogelijk van de processen: eliciteren, specificeren, verifiëren, valideren, uitrollen en beheren. Welke inrichting past het beste bij de doelen van uw organisatie? Hoe zorgt u ervoor, als de processen eenmaal zijn ingericht, dat de processen zich blijven ontwikkelen? Hoe meet en evalueert u deze ontwikkelingen? Op deze vragen wordt in deze cursus antwoord gegeven. Daarnaast wordt er ook ingegaan op functiescheiding, teneinde een goede inrichting van de processen te waarborgen.

Doelgroep(en)

De cursus is bestemd voor diegenen die een bijdrage leveren aan het eliciteren, specificeren, ontwerpen en beheren van een bedrijfsregelarchitectuur. Te denken valt aan de volgende rollen: Jurist, Fiscalist, Beleidsmedewerker, Bedrijfsregelarchitect, Bedrijfsregelanalist, Enterprise Architect, Business Consultant, Business Analist en Proces Ontwerper.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus beschikt de cursist over: 1) de kennis om de drijfveren voor bedrijfsregelmanagement te koppelen aan de gekozen inrichting, 2) de kennis om op basis van de drijfveren voor bedrijfsregelmanagement adviezen te geven voor de inrichting hiervan, 3) de kennis en vaardigheden om voor de individuele bedrijfsprocessen (elicitatie, ontwerp, specificatie, verificatie, validatie, uitrol, uitvoer en beheer) prestatie indicatoren te formuleren op basis van een aantal situationele factoren, 4) de kennis om terugkoppeling te kunnen geven aan de wetgever en/of beleidsmakers en 5) de kennis om een RACI tabel voor individuele bedrijfsprocessen te formuleren.

Ingangseisen

Er is kennis vereist over de elicitatie, ontwerp, specificatie, verificatie, validatie, uitrol en uitvoering van bedrijfsregels. Verder beschikt u bij voorkeur over HBO werk- en denkniveau en/of minimaal twee jaar relevante werkervaring op het gebied van bedrijfsregelmanagement.

 

Contactgegevens

Voor meer informatie over deze cursus of het boeken van de cursus: info@martijnzoet.com