Cursus: Specificatie van beslissingen en bedrijfsregels

Cursus: Specificatie van beslissingen en bedrijfsregels

Tijdens deze cursus leert de cursist de benodigde vaardigheden om bedrijfsregels te specificeren en om bedrijfsregeltalen te beoordelen met betrekking tot precisie en expressiekracht.

Omschrijving

Tijdens deze cursus worden de volgende vier vragen beantwoord: 1) hoe schrijft u bedrijfsregels op? 2) welke notatievorm gebruikt u hiervoor? 3) uit welke elementen dient een bedrijfsregel te bestaan om precies en eenduidig de regel te kunnen formuleren? en 4) hoe maak ik een feittypemodel? In deze cursus gaan we in op deze vragen en leert de cursist vanuit de basis bedrijfsregels te specificeren. Na afloop van de cursus is de cursist in staat bedrijfsregels en een feittypemodel te specificeren en bedrijfsregeltalen te beoordelen met betrekking tot precisie en expressiekracht.

Doelgroep(en)

De cursus is bestemd voor diegenen die een bijdrage leveren aan het specificeren van bedrijfsregels of diegenen die de bedrijfsregels gaan specificeren. Te denken valt aan de volgende rollen: Materiedeskundige, Bedrijfsregelanalist, Bedrijfsregelauteur, Business Consultant, Business Analist, Proces Ontwerper, Procesmodelleur en Informatie Analist.

Leerdoelen

Na afloop van deze opleiding beschikt de cursist over: 1) de vaardigheden om de precisie van een specifieke bedrijfsregeltaal te kunnen duiden, 2) de vaardigheden om de expressiekracht van een bedrijfsregeltaal te kunnen aangeven, 3) de kennis om de syntax van de bedrijfsregelstalen (bijvoorbeeld TDM, DMN en Rulespeak) te interpreteren op basis van achterliggende concepten en 4) de kennis om bedrijfsregels te kunnen specificeren in een implementatie-onafhankelijke taal.

Ingangseisen

Voor deze cursus zijn geen formele ingangseisen. Bij voorkeur beschikt u over HBO werk- en denkniveau en/of minimaal twee jaar relevante werkervaring op het gebied van bedrijfsregelmanagement.

Contactgegevens

Voor meer informatie over deze cursus of het boeken van de cursus: info@martijnzoet.com