Cursus: Uitvoering van beslissingen en bedrijfsregels

Cursus: Uitvoering van beslissingen en bedrijfsregels

Tijdens deze cursus leert de cursist welke punten van belang zijn tijdens de selectie en aanschaf van een bedrijfsregelmanagementsysteem.

Omschrijving

Er is besloten om bedrijfsregelmanagement te gaan toepassen binnen de organisatie. Een belangrijke vraag die nu beantwoord dient te worden is: welke software pakketten zijn er om bedrijfsregelmanagement te ondersteunen? Hierbij dient een onderscheid gemaakt te worden tussen enerzijds software die ondersteuning biedt bij het eliciteren, specificeren, verifiëren, valideren en beheren van de bedrijfsregels. Anderzijds dient er onderscheid gemaakt te worden tussen software die gebruikt wordt om de bedrijfsregels te executeren, zogenaamde business rule engines. In deze cursus wordt er ingezoomd op de functionaliteit van beide type systemen. Na afloop van de cursus weet de cursist waar op gelet moet worden bij de selectie en aanschaf van een bedrijfsregelmanagementsysteem.

Doelgroep(en)

De cursus is bestemd voor diegenen die een bijdrage leveren aan het selecteren, configureren en implementeren van een bedrijfsregelmanagementsysteem. Te denken valt aan de volgende rollen: Bedrijfsregelarchitect, Bedrijfsregelanalist, Business Consultant, Business Analist, Proces Ontwerper, Informatie Architect en Informatie Analist.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus beschikt de cursist over: 1) de kennis om een bedrijfsregelmanagementsysteem te classificeren naar de voorspelbaarheid van bedrijfsregels, 2) de kennis om een bedrijfsregelmanagementsysteem te classificeren naar de levenscyclus van bedrijfsregels, 3) de kennis van de bedrijfsregelmanagementsysteem-markt, 4) de kennis om de potentiële negatieve gevolgen van een bedrijfsregelmanagementsysteem te benoemen, 5) de kennis om te benoemen hoe een business rule engine werkt, 6) de kennis om te benoemen uit welke componenten een bedrijfsregelmanagementsysteem bestaat en 7) de kennis om het verschil tussen een monolithische architectuur en een microservice architectuur aan te geven.

Ingangseisen

Voor deze cursus zijn geen formele ingangseisen. Verder beschikt u bij voorkeur over HBO werk- en denkniveau en/of minimaal twee jaar relevante werkervaring op het gebied van bedrijfsregelmanagement.

Contactgegevens

Voor meer informatie over deze cursus of het boeken van de cursus: info@martijnzoet.com